BBB Drenthe wil zware dossiers controversieel laten verklaren

BoerBurgerBeweging (BBB) in Drenthe wil voorkomen dat het demissionaire college van Gedeputeerde Staten over het eigen graf heen regeert op belangrijke dossiers. 'We gaan een motie indienen om voor de BBB belangrijke dossiers, zoals stikstof en het inruilen van landbouwgrond voor wensnatuur, controversieel te verklaren', meldt BBB-fractievoorzitter Gert-Jan Schuinder.

BBB+Drenthe+wil+zware+dossiers+controversieel+laten+verklaren
© Marcel Berendsen

Dit zei Schuinder woensdag tijdens het duidingsdebat van de nieuwe Provinciale Staten in Drenthe. Concreet betekent dit dat bijvoorbeeld het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) in de wacht wordt gezet als de motie wordt aangenomen.

In het PPLG moeten provinciebesturen aangeven hoe ze willen omgaan met natuur, klimaat, landbouw en vooral stikstofuitstoot. Alle provincies moeten uiterlijk op 1 juli een eerste versie van het PPLG bij het Rijk inleveren.


Doorgaan met gebiedsplannen

Woensdag liet de nu demissionaire CDA-gedeputeerde Henk Jumelet van Landbouw en Milieu nog weten gewoon door te willen gaan met de gebiedsplannen. Het kabinet wil dat de stikstofuitstoot is gehalveerd in 2030. BBB is daartegen. Ook de gedwongen uitkoop van boeren moet van tafel, vindt de partij.

BBB krijgt steun van de Natuur- en Milieufederatie Drenthe, een koepel van ruim veertig milieuclubs. Die maakte woensdag bekend dat het kabinet het jaar 2030 moet loslaten als datum waarop de stikstofuitstoot moet zijn gehalveerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer