Sectorraad Paarden wil met petitie eerlijk debat paardenhouderij starten

De Sectorraad Paarden start een petitie voor een open dialoog over de paardenhouderij. De polariserende en stigmatiserende manier van werken door dierenactivisten baart de brancheorganisatie voor de paardenhouderij zorgen.

Sectorraad+Paarden+wil+met+petitie+eerlijk+debat+paardenhouderij+starten
© Jos Thelosen

Het raakt de sectorraad dat dierenactivisten met onjuiste informatie de politiek en media willen overtuigen van hun eenzijdige en extremistische standpunten. Incidenten worden als norm voor de hele sector gepresenteerd en dit beïnvloedt de publieke opinie. Zo zou er een verkeerd beeld over de paardensector ontstaan.

'Wij paardeneigenaren en -liefhebbers houden van onze paarden, ze zijn onze passie en trots. Meningen over de omgang met paarden verschillen. Dat is logisch. We hebben verschillende achtergronden, ervaringen en perspectieven. Als paardensector staan wij open voor debat en dialoog over de wijze waarop wij omgaan met paarden, maar wel op basis van juiste informatie', stelt de sectorraad.

De organisatie roept met haar petitie de overheid en media op om aangeleverde informatie te controleren op feiten en context, maar ook hoor en wederhoor toe te passen en een eerlijk debat en een open dialoog te faciliteren. De petitie wordt overhandigd aan het kabinet.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer