Tuinbouw vraagt aandacht voor impact NVWA-tarieven

Netwerkorganisatie PlantNet International vraagt in een petitie aandacht voor de verhoging van de tarieven van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ze stelt dat dit een negatieve impact heeft op de concurrentiepositie van de Nederlandse tuinbouwbedrijven.

Tuinbouw+vraagt+aandacht+voor+impact+NVWA%2Dtarieven
© GroentenFruit Huis

De petitie genaamd 'Nieuwe retributietarieven NVWA' is eerder deze week overhandigd aan leden van de vaste commissie voor LNV, in het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Namens de tuinbouwsector bood directeur Janine Luten van GroentenFruit Huis het document aan samen met collega's van Anthos, Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten en Plantum.

De genoemde organisaties werken samen in PlantNet International. Zij menen dat een verhoging van de tarieven negatieve gevolgen heeft voor de internationale concurrentiepositie. Volgens de netwerkorganisatie wordt het tuinbouwbedrijfsleven al geconfronteerd met aanzienlijke kostenverhogingen voor energie, arbeid, transport en verpakkingsmaterialen.

De partijen vragen nu de minister van LNV om uitstel van verhoging van de NVWA-tarieven tot 1 januari 2024. Verder wordt de overheid in de petitie verzocht om het voornemen voor het laten terugbetalen van de NVWA-kosten in de plantaardige sectoren te heroverwegen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer