Ondertekenaars+FloriNEE%2Dpetitie+gaan+in+gesprek+met+FloraHolland
Nieuws
© Royal FloraHolland

Ondertekenaars FloriNEE-petitie gaan in gesprek met FloraHolland

De ledenraad van bloemenveiling Royal FloraHolland heeft het petitieverzoek van FloriNEE geaccepteerd. Daarin wordt gevraagd om een externe audit op het digitale platform Floriday, de milieucertificering en de directie van FloraHolland. Deze week ontvangen de petitieondertekenaars een uitnodiging om met de ledenraad in gesprek te gaan.

De ledenraad heeft vastgesteld dat het petitieverzoek aan de minimale vereisten voldoet. 'We twijfelden daar eigenlijk niet aan, maar we zijn het wel aan de leden verplicht om het traject netjes te doorlopen', meldt ledenraadvoorzitter Marcel van Tol van Royal FloraHolland.

Vanaf 15 maart vinden de petitiegesprekken plaats. 'Naast deze gesprekken blijven we natuurlijk ook in gesprek met andere leden van de coöperatie, want uiteindelijk zijn we een coöperatie met zo'n vierduizend lid-bedrijven', aldus Van Tol.

'We kregen verschillende protesten van bedrijven die op de lijst stonden, maar waarvan de directeur-eigenaar niet had getekend. Daarom zijn we samen met de initiatiefnemers van de petitie door de lijst gegaan.' Van Tol stelt met voldoende zekerheid vast dat ruim 400 tot 450 leden de petitie hebben getekend.


Nu deze controle heeft plaatsgevonden, kunnen de voorzitters van de ledenraad, raad van commissarissen en directie bijeenkomen voor een overleg. Daarna zullen de petitie-indieners worden gevraagd het formele verzoek toe te lichten in een vergadering.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 12°
  10 %
 • Zondag
  24° / 13°
  50 %
 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
Meer weer