Ledenraad FloraHolland belegt extra vergadering vanwege noodrempetitie

De ledenraad van FloraHolland heeft besloten dat er een extra informele ledenraadsvergadering komt. Daarin kunnen alle leden van de afzetcoöperatie voor bloemen en planten hun bezwaren over het directiebeleid toelichten.

Ledenraad+FloraHolland+belegt+extra+vergadering+vanwege+noodrempetitie
© FloraHolland

Deze vergadering is gepland op 20 mei 2021. Hiermee komt de ledenraad tegemoet aan het verzoek van de indieners van de zogeheten noodrempetitie. De te bespreken bezwaren hebben betrekking op de adviesrol van de ledenraad en de uitvoering van de strategie.


De ledenraad stelt gesprekken te hebben gevoerd met een groot aantal leden. Daaruit komt naar voren dat de ondertekenaars van de petitie vooral zorgen hebben over het functioneren van Floriday. Verder zijn er verschillende bezwaren over de digitale milieuregistratie en -certificering.

Bovendien is er nog veel onduidelijk over Floriway en zijn er vragen over de rol en positie van de ledenraad. Ook niet-ondertekenaars van de petitie herkennen dit geluid, maar vinden volgens de ledenraad het gekozen middel te heftig.


Ruimte voor verbetering

Voorzitter van de ledenraad Marcel van Tol geeft aan dat de ledenraad achter de strategie van Royal FloraHolland staat. 'Wel is de ledenraad van mening dat de uitvoering van de strategie op onderdelen beter had gekund en gemoeten. Verder vinden we dat er voor ons als ledenraad ruimte is voor verbetering in de contacten met leden en de uitoefening van de adviestaken.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 0°
  5 %
Meer weer