FloraHolland wil leden horen die petitie niet ondertekenden

De ledenraad van bloemenveiling Royal FloraHolland houdt maandag 12 april een extra ledensessie over de ledenpetitie. Leden die deze niet ondertekenden, kunnen dan hun zegje doen.

FloraHolland+wil+leden+horen+die+petitie+niet+ondertekenden
© FloraHolland

Er zijn al diverse gesprekken gevoerd met ondertekenaars van de petitie. De ledenraad wil vanuit alle hoeken horen wat er speelt en nodigt nu leden uit die een andere kijk hebben. 'Zo kunnen we op 22 april een afgewogen besluit nemen over het petitieverzoek', luidt de conclusie van de ledenraad.


'Zo'n vierhonderd van de in totaal vierduizend kwekers hebben de petitie getekend en die hebben we uitgenodigd voor een gesprek. Dan hou je nog wel 3.500 andere leden over die niet hebben getekend. En die willen we ook horen!', meldt ledenraadlid Job van Egmond in een column op de site van FloraHolland.

Eind vorige week hebben algemeen directeur Steven van Schilfgaarde, voorzitter Jack Goossens van de raad van commissarissen en ledenraadvoorzitter Marcel van Tol de ledenraad advies gegeven over de petitie. Daarin stellen ze dat de ledenraad volgens de statuten en het reglement geen bevoegdheden heeft om externe audits te laten uitvoeren naar het functioneren van de directie van de bloemenveiling, de milieucertificering en het digitale platform Floriday.


Boetekleed

In de petitie wordt om deze audits gevraagd. Nadat de petitie was ingediend heeft de directie van FloraHolland het boetekleed aangetrokken en aangekondigd telers, handel en ledenraad meer te betrekken bij de veranderingen bij de bloemenveiling. Die gaan te snel, vinden de ondertekenaars.

In hun advies stellen Van Schilfgaarde, Goossens en Van Tol wel in te gaan op het verzoek in de petitie om de ledenraad de adviestaken beter te laten uitoefenen, zodat er draagvlak ontstaat in de sector. De ledenraad neemt op 22 april een besluit over de ingediende petitie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer