Kalvernoteringen hoger door andere prijssystematiek

De kalvernoteringen komen in week 1 van 2023 een stuk hoger uit. Het is een vertekend beeld, omdat de kalvernoteringen vanaf dit jaar niet meer een 'af boer'-notering zijn, maar een afspiegeling van wat in de markt bij verkoop de waarde van de verschillende types kalveren zijn.

Kalvernoteringen+hoger+door+andere+prijssystematiek
© Marcel Berendsen

Volgens een woordvoerder van Vee&Logistiek Nederland is hiervoor gekozen om een duidelijker beeld te geven van wat de daadwerkelijke marktwaarde van kalveren is die bij verkoop geldt. De noteringen van Vee&Logistiek Nederland stijgen door deze ingreep in de prijssystematiek deze week met 20 euro. De noteringen zijn net als voorheen gebaseerd op de afgelopen week, en exclusief btw.


• Bekijk de marktprijzen van nuchtere kalveren

Ook de veemarkten van Purmerend, Doetinchem en Leeuwarden gaan mee in de nieuwe prijsweergave. Sommige noteringen laten een flinke prijsstijging zien. Zo stijgt de notering van roodbonte stierkalveren van meer dan 50 kilo in Leeuwarden van 100 naar 137,50 euro per stuk. De notering voor zwartbont extra kwaliteit in Purmerend stijgt bijvoorbeeld van 75 naar 110 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer