Pijlsnelle daling aantal zeugen Groot-Brittannië

De daling van de varkensstapel in het Verenigd Koninkrijk lijkt dit jaar op het eerste oog wel mee te vallen. Ondanks de zware periode die de Engelse varkenshouderij doormaakt, is de omvang met 2,5 procent gedaald naar 5,19 miljoen varkens. De Britse zeugenhouderij krimpt echter met 15 procent.

Pijlsnelle+daling+aantal+zeugen+Groot%2DBrittanni%C3%AB
© Varkens Archief

In het Verenigd Koninkrijk zijn in 2022 ruim 131.000 varkens minder geteld, waardoor de varkensstapel uitkomt op 5,192 miljoen dieren. Hiervan wordt bijna 80 procent (4,11 miljoen) gehouden in Engeland. In Noord-Ierland worden in 2022 nog 0,72 miljoen varkens gehouden, in Schotland 0,34 miljoen varkens en in Wales nog slechts 26.904 varkens.

De impact van de moeilijke omstandigheden en negatieve marges in de Engelse varkenshouderij laat zich vooral zien aan de vermeerderingskant. Bijna 60 procent van de 'verdwenen' varkens betreft zeugen en beren voor de fokkerij en de vermeerdering. Dat is een afname van 15,2 procent van de omvang van de Engelse zeugenhouderij.


Geïnsemineerde fokzeugjes en vleesvarkens

Opvallend is dat het aantal voor de eerste keer geïnsemineerde fokzeugjes met maar liefst 21 procent is afgenomen. Het aantal vleesvarkens in het Verenigd Koninkrijk daalde in een jaar tijd met 54.000 stuks tot 4,77 miljoen stuks. Dat is een afname van 1,1 procent, meldt het Britse ministerie van Landbouw via de afdeling Milieu-, voedsel- en plattelandszaken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer