Kamer wil vaart maken met teelt biobouwmaterialen

De Tweede Kamer wil dat het kabinet vaart maakt met het stimuleren van in Nederland geteelde biogrondstoffen voor de bouw. Dat moet onder meer zorgen voor een nieuw verdienvermogen voor boeren.

Kamer+wil+vaart+maken+met+teelt+biobouwmaterialen
© Dirk Hol

Minister Rob Jetten voor Klimaat en Energie komt komend voorjaar met een pakket maatregelen om de uitstoot van CO2 verder te reduceren. De Tweede Kamer heeft dinsdag gevraagd om in dat pakket een versnellende omslag naar in Nederland geteelde biogrondstoffen voor de bouw op te nemen. Die versnelde omslag kan worden bereikt door subsidiëring van initiatieven. Ook kan het Bouwbesluit zo worden aangepast dat biobased bouwen aantrekkelijker wordt.


Bouwen en isoleren met biogrondstoffen kan de CO2-uitstoot van de bouwsector flink verlagen en helpen de CO2-reductiedoelstelling te behalen, vindt de Kamer. Ook ziet de Kamer in de teelt van biobased bouwmaterialen een potentieel nieuw verdienvermogen voor boeren. Het verzoek van de Tweede Kamer werd gedaan met een motie die was ingediend door ChristenUnie, D66, CDA, BBB, PvdA, GroenLinks en de PvdD.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer