Tweede Kamer wil vaccinatie pluimvee tegen vogelgriep versnellen

De Tweede Kamer wil dat de regering met veldproeven begint voor het vaccineren van pluimvee tegen vogelgriep. Een motie van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot die daartoe oproept, werd dinsdag met ruime meerderheid aangenomen door de Kamer.

Tweede+Kamer+wil+vaccinatie+pluimvee+tegen+vogelgriep+versnellen
© Henk Riswick

In zijn motie stelt De Groot dat er momenteel verschillende onderzoeken worden gedaan in laboratoria naar vaccins, maar dat deze in de praktijk anders uitpakken dan in laboratoriumproeven. Daarom moet als het aan De Groot en een Kamermeerderheid ligt een parallel traject worden opgestart met veldproeven.

Op die manier kan zo snel mogelijk worden begonnen met het vaccineren van de pluimveestapel, is het idee. Tijdens een debat over zoönosen en dierziekten gaf landbouwminister Piet Adema vorige week al aan dat ook hij snelheid wil brengen in de mogelijkheden om pluimvee te vaccineren.


De beroepsvereniging voor dierenartsen (KNMvD) en Collectief Praktiserende Dierenartsen (CPD) pleitten vorige maand ook al voor snelle vaccinatie tegen vogelgriep.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer