Haagse Oogst-podcast: De stok achter de deur in het landbouwakkoord

Redacteuren Peter Smit, Tys Hallema en René Bouwmeester analyseren het Kamerdebat over het advies van Johan Remkes. Landbouwminister Piet Adema stelt de sector centraal, maar de linkse partijen willen een stok achter de deur.

Adema werd voor het debat aangesproken op zijn 'vrije' interpretatie van het advies van Remkes. Voor een zaal met boeren zou hij 'valse hoop' hebben gegeven. De linkse oppositie en D66 willen van de minister horen dat hij ook harde keuzes kan maken.

Voorts werd het kabinet door BoerBurgerBeweging en ChristenUnie aangesproken op het geringe draagvlak voor de stikstofaanpak. Volgens Pieter Grinwis van die laatste partij is er in de handel in stikstofruimte sprake van een wildwestsituatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer