Groot applaus bij afscheid Henk Staghouwer

Oud-landbouwminister Henk Staghouwer is zaterdag op het partijcongres van de ChristenUnie in het zonnetje gezet. Partijleider Gert-Jan Segers bedankte hem voor zijn moed bij het aanvaarden van het ministerschap.

Groot+applaus+bij+afscheid+Henk+Staghouwer
© ANP Persbureau

Staghouwer stapte op 5 september op omdat hij zichzelf niet langer de juiste persoon vond om leiding te geven aan de opgaven die er liggen voor de land- en tuinbouw. ChristenUnie-leider Segers sprak zijn waardering en dank uit voor ‘het lef en de moed’ die Staghouwer toonde toen hij de overstap van het Groningse provinciebestuur naar Den Haag maakte.


‘Dat tekent jouw dienstbaarheid en karakter. Dat het ook een risico is, heb je ervaren. Den Haag kan een gure plek zijn en dat is soms zwaar. Het vol in de wind staan is echt heel pittig’, aldus Segers.


Gaat niet om persoon

Nadat de partijleden hem trakteerden op een staande ovatie, nam Staghouwer zelf kort het woord. ‘Het gaat niet om de persoon, maar om het doel en de afspraak die je hebt gemaakt’, lichtte hij zijn zelfverkozen aftreden toe.

Staghouwer wenst zijn opvolger en partijgenoot Piet Adema veel ‘succes en sterkte’. ‘Wat een enorme klus Piet. Ik hoop dat jij het verder kunt brengen dan ik.’Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  6° / 2°
  30 %
 • Maandag
  8° / 5°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  40 %
Meer weer