Opvolger Staghouwer komt weer uit gelederen ChristenUnie

De opvolger van de maandag opgestapte minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) Henk Staghouwer komt opnieuw uit zijn partij de ChristenUnie. Dat zegt partijleider Gert-Jan Segers, die binnen zijn partij op zoek gaat naar een nieuwe landbouwminister.

Opvolger+Staghouwer+komt+weer+uit+gelederen+ChristenUnie
© Dirk Hol

Staghouwer maakte maandag zijn vertrek als minister van LNV bekend, omdat hij zichzelf niet de juiste persoon vindt voor de taak die voorligt. Verdere details over zijn aftreden wilde de Groningse politicus niet geven.

Voorlopig worden de taken van Staghouwer waargenomen door zijn partijgenoot Carola Schouten, die ook al minister voor Armoedebeleid is. In het vorige kabinet was zij zelf landbouwminister. Volgens de NOS ligt het niet in de lijn der verwachting dat Schouten de rol permanent gaat invullen.


Een in de wandelgangen al genoemde naam kan in ieder geval van het kandidatenlijstje worden afgestreept. De Overijsselse commissaris van de Koning Andries Heidema heeft laten weten niet benaderd te zijn en 'ook geen enkele ambitie in deze richting te hebben'.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer