Tweede Kamer wil vraag naar biogrondstoffen in de bouw vergroten

Bij de aanpassing van het Bouwbesluit, waar nog aan wordt gewerkt, moet worden gezorgd dat er meer vraag ontstaat naar in Nederland geteelde biogrondstoffen.

Tweede+Kamer+wil+vraag+naar+biogrondstoffen+in+de+bouw+vergroten
© Dirk Hol

Dat is de uitkomst van een motie van D66 en ChristenUnie die dinsdag is aangenomen in de Tweede Kamer. Een ruime meerderheid ondersteunde het voorstel om het Bouwbesluit zo aan te passen dat er in de bouwsector meer vraagt komt naar materialen als hennep, vlas, lisdodde, zonnekroon en olifantsgras en naar reststromen uit de Nederlandse land- en tuinbouw als stro en stengels.


Initiators van de motie Pieter Grinwis (ChristenUnie) en Faissal Boulakjar (D66) stellen dat dit een grote stimulans kan zijn voor een groter gebruik en teelt van biogrondstoffen en reststromen uit de landbouw. Op die manier biedt het kansen voor zowel CO2-reductie als voor nieuw verdienvermogen voor boeren in Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer