ChristenUnie Overijssel dringt aan op snelle legalisatie PAS-melders

De fractie van ChristenUnie Overijssel roept het provinciebestuur op om samen met andere provincies ervoor te zorgen dat het Rijk voorrang verleent aan de legalisering van Programma Aanpak Stikstof (PAS)-melders. Aanleiding zijn de berichten vorige week dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat boerderijen opkoopt om de aanleg of uitbreiding van snelwegen mogelijk te maken.

ChristenUnie+Overijssel+dringt+aan+op+snelle+legalisatie+PAS%2Dmelders
© René Eijsink

Fractievoorzitter Renate van der Velde van de ChristenUnie wil weten of in Overijssel ook boerderijen worden opgekocht voor infrastructuur. Verder is ze benieuwd waarom provincie Overijssel voorzichtiger is met extern salderen dan sommige andere provincies. Van der Velde vraagt zich af of het deze provincies wel lukt om juridisch houdbare vergunningen af te geven, al dan niet aan PAS-melders.

Volgens de ChristenUnie zou stikstofruimte allereerst moeten worden ingezet voor de legalisering van PAS-melders. 'Zij zijn buiten hun schuld om in een illegale situatie verzeild geraakt, die zij vaak ook niet op kunnen lossen', stelt Van der Velde.


CDA Overijssel drong maandag bij stikstofminister Christianne van der Wal aan op een noodwet voor legalisatie van de PAS-melders te legaliseren. In Overijssel is de onrust over de PAS-problematiek groot, nadat bekend werd dat provincie Overijssel handhaaft tegen PAS-melders. Honderden boeren demonstreerden vorige week bij het provinciehuis in Zwolle tegen deze actie van de provincie.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer