SP wil vergunningen voor arbeidsmigranten

De SP wil dat er een einde komt aan de vrije toestroom van arbeidsmigranten uit EU-landen. Volgens de socialisten leidt de 'ongebreidelde' komst van deze mensen tot sociale ontwrichting in woonwijken.

SP+wil+vergunningen+voor+arbeidsmigranten
© Dirk Hol

'Om grip te krijgen op migratie moet dit kabinet beginnen met het reguleren van arbeidsmigratie', zei SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen dinsdagavond in het praatprogramma Op1. Volgens haar profiteren uitzendbureaus en bedrijven, maar worden de kosten en overlast door bijvoorbeeld slechte huisvesting afgewenteld op de maatschappij.

'Door te stoppen met ongebreidelde arbeidsmigratie kunnen we een eind maken aan de vreselijke situaties waarin veel arbeidsmigranten wonen en werken en voorkomen we dat buurten en de lonen worden ontwricht.' Marijnissen vindt dat door het inhuren van goedkope arbeidsmigranten de loonontwikkeling voor Nederlandse werknemers achterblijft.


De SP wil met werkvergunningen voorkomen dat werknemers in Nederland tegen een laag loon moeten werken. Ook kan daardoor de huisvesting beter worden gereguleerd, stelt de partij.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
 • Donderdag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer