Hoge Veluwe mag roedel wolven niet doden

Het provinciebestuur van Gelderland geeft het nationaal park De Hoge Veluwe geen toestemming om de roedel wolven in het park te vangen of te doden.

Hoge+Veluwe+mag+roedel+wolven+niet+doden
© Vidiphoto

Stichting Nationaal Park De Hoge Veluwe wilde de wolven verjagen, vangen of doden om de moeflons te beschermen. Maar de wolf is een beschermd wild dier, waardoor het vangen of doden van de roedel in het park niet is toegestaan. Dat betekent dat het park een andere oplossing moet vinden, geeft de provincie aan.

De Gelderse Gedeputeerde Staten maken zich zorgen over de ontwikkeling van de wolvenpopulatie. De provincie is sinds 2019 in trek bij wolven die zich hier ook hebben gevestigd. In een brief aan natuurminister Christianne van der Wal heeft Gelderland vorige week aangedrongen op ruimelijke mogelijkheden om de wolf aan te pakken.

Handhavers in Gelderland mochten sinds oktober een paintballgeweer tegen wolven gebruiken. Maar hiervoor stak de voorzieningenrechter Midden-Nederland vorige week woensdag een stokje, op verzoek van de Faunabescherming.


De rechter wil de zaak tussen de Faunabescherming, die zich tegen het gebruik van het paintballgeweer verzet, en de provincie eerst inhoudelijk behandelen. Dat gebeurt woensdagmiddag 23 november.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer