Politie geeft toestemming voor inzet paintballgeweer tegen wolf

Provincie Gelderland mag definitief een paintballgeweer gebruiken om de te tamme wolf in Het Nationale Park De Hoge Veluwe af te schrikken. Vrijdag werd bekend dat de politie toestemming heeft verleend voor de inzet van dit wapen.

Politie+geeft+toestemming+voor+inzet+paintballgeweer+tegen+wolf
© Dirk Hol

Eerder deze week gaven Provinciale Staten al goedkeuring aan het provinciebestuur voor de inzet van het paintballgeweer in het nationale park, al waren GroenLinks en Partij voor de Dieren tegen. Handhavers van de provincie kunnen nu de FN 303 gebruiken om de wolf te verjagen.


Het wapen wordt mogelijk ingezet op momenten dat de wolf zich te dicht in de buurt van mensen in het park vertoont. De afgelopen periode doken er diverse foto's en filmpjes op van mensen die benaderd werden door de wolf of er door achterna werden gezeten.


Andere manieren

Het paintballgeweer is niet de eerste maatregel die handhavers in het park toepassen. De afgelopen tijd werd al op andere manieren geprobeerd de wolf af te schrikken, maar dat lijkt vooralsnog niet het gewilde effect te hebben. Mocht de methode met het paintballgeweer niet aanslaan, lijkt de enige andere optie dat het dier verwijderd wordt uit het park.Voorstanders van de wolf vermoeden dat de directie van de Hoge Veluwe, die zich in het verleden meermaals uitsprak tegen de vestiging van de wolf binnen de parkgrenzen, de wolf bewust tam heeft laten maken. Die beschuldiging spreekt het park tegen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer