Gelderland mag paintballgeweer niet inzetten tegen wolf

Provincie Gelderland mag voorlopig het paintballgeweer niet inzetten tegen wolven. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland woensdag besloten.

Gelderland+mag+paintballgeweer+niet+inzetten+tegen+wolf
© ZLTO

De provincie had bevestigd dat handhavers al met paintballgeweren op pad zijn en dat zij de ontheffing die eerder is verleend zullen gebruiken als zij de wolf treffen, maar de rechtbank staat dit in afwachting van de behandeling van de zaak volgende week niet toe.

Handhavers mogen sinds eind oktober op wolven schieten met de paintballgeweren om hen af te schrikken, legt de rechtbank uit. Hiervoor is door de Gedeputeerde Staten van de provincie een speciale ontheffing verleend. De Faunabescherming heeft hierop de voorzieningenrechter gevraagd om deze ontheffing te schorsen totdat hun bezwaar is bekeken.


De rechter wijst erop dat een paintballgeweer niet eerder is ingezet tegen wolven en tot ernstige verwondingen bij de dieren kan leiden. 'Dit maakt de zaak zo spoedeisend dat de voorzieningenrechter direct een beslissing moest nemen, een zogenoemde ordemaatregel. De ontheffing mag nu niet worden gebruikt en er kan dus niet met paintballgeweren op de wolf geschoten worden.'

Dit besluit geldt totdat de voorzieningenrechter zich verder inhoudelijk over de kwestie kan buigen. Dat gebeurt op 23 november.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer