Veel mobiele kippenhokken op EuroTier

Drie leveranciers tonen op EuroTier in het Duitse Hannover hun verplaatsbare hokken voor leghennen. Zo ook de opengewerkte versie van Farmer Mobil. De belangstelling van boeren voor dit systeem is groot.

Veel+mobiele+kippenhokken+op+EuroTier
© John Lamers

De boeren die een mobiel systeem voor leghennen aanschaffen, verkopen vaak de eieren aan huis. Of dat ook direct rendeert, is nog maar de vraag. Het mobiele systeem is veel duurder dan een vrije-uitloopstal. Daarnaast kost het systeem tot wel negen keer zoveel arbeid. Mobiele kippenhokken moeten immers ook verplaatst worden, er moet voer en water naartoe en het hekwerk rondom voor de uitloop moet telkens worden opgebouwd.

Er is uitgerekend dat de eierprijzen zo'n 30 cent tot 40 cent per stuk moeten bedragen om dit alles te dekken. Daarbij geldt voor de biologische eieren een beperking tot maximaal tweehonderd hennen per mobiel systeem. In de gebieden waar geregeld vogelgriep heerst, zal er daarnaast ook binnenin het systeem een scharrelruimte moeten zijn om bij uitbraken aan de ophokplicht te kunnen voldoen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer