Japy Tech komt met refurbished melktank

Een refurbished melktank kopen in plaats van een nieuwe. Het Franse Japy Tech introduceert op de internationale landbouwbeurs Eurotier in het Duitse Hannover het Möbius-concept, waarbij een oude melktank helemaal wordt nagekeken, voordat deze wordt verkocht.

Japy+Tech+komt+met+refurbished+melktank
© Japi Tech

Het maakt de tank 15 tot 20 procent goedkoper dan een nieuwe. Op Eurotier, van 15 tot en met 18 november, is de première van dit concept. Hier presenteert de producent ook een systeem waarbij gegevens op afstand kunnen worden gecheckt.
Het bedrijf uit het Franse Dijon, dat al ruim honderd jaar bestaat, produceert al tientallen jaren melktanks en was een tijd onderdeel van melkmachinefabrikant GEA. Sinds eind 2020 staat het bedrijf op eigen benen. Sinds kort werkt het ook met het vernieuwen van gebruikte tanks. Daarbij wordt de tank helemaal nagekeken en eventueel worden onderdelen vervangen.


Kritisch kijken

Zo is er bijvoorbeeld een goede check van het roerwerk, maar ook van het koelsysteem. Hoewel volgens een woordvoerder de isolatie in de tank normaal gesproken altijd al goed is,wordt hier ook kritisch naar gekeken: 'We zijn jaren geleden al gestart met een goede isolatie. Wanneer je een tank hebt van twintig jaar oud, dan is de isolatie ook goed. Daar blijven we dan ook van af', zegt een woordvoerder van Japy Tech.

Hij vervolgt: 'Daarbij volgen we de regels die worden gesteld aan de bouw van melktanks nauwgezet. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de vloeistoffen om te koelen, die voldoen aan de normen die hiervoor worden gesteld. Zeker ook bij refurbished tanks. In de toekomst denken we overigens aan koeling met propaan of butaan.'


ICool Connect

Een andere noviteit van Japy Tech is de ICool Connect. Dit systeem maakt drie nieuwe verbindingen. Zo kan een melkveehouder overal ter wereld op een computer, tablet of telefoon met een internetverbinding zien hoe de melkkoeltank draait en welke temperatuur de melk in de tank heeft. De tweede verbinding is met de onderhoudsmonteur. 'Dit betekent dat de monteur bij een storing op afstand kan meekijken en eventueel ook een probleem oplossen. Dat scheelt tijd en kilometers', zegt de woordvoerder van Japy Tech.

De derde connectie is voor de melkverwerker. 'Die kan op afstand zien hoeveel melk er in een tank zit en wanneer er hoeveel melk bij komt, zodat de logistieke planning hierop is af te stemmen', besluit de woordvoerder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer