Topcon lanceert rantsoencontrole-app op Eurotier

Technologiebedrijf Topcon lanceert op de Eurotier in het Duitse Hannover de Topcon Agriculture Platform (TAP) Feed-app. Die zorgt ervoor dat melkvee met de voermengwagen nauwkeurig wordt gevoerd en het rantsoen geoptimaliseerd.

Topcon+lanceert+rantsoencontrole%2Dapp+op+Eurotier
© topcon

Volgens Topcon bedragen de voerkosten circa 50 procent van de uitgaven op het melkveebedrijf. Zeker met de hoge kosten voor grondstoffen is hierop te besparen door efficiënter te werken. Het technologiebedrijf heeft nu met de TAP Feed Pro-app een managementapp die direct is gekoppeld aan de weeginstallatie.

Zo kan de app producten beheren en wordt bijgehouden hoeveel van ieder product wordt gevoerd. Mocht een deel van het restvoer worden weggehaald en aan een andere groep als het jongvee worden gegeven, dan wordt dit ook in de app verwerkt. Hiermee wordt duidelijk hoeveel een groep daadwerkelijk heeft gegeten, zodat ook de voerefficiëntie kan worden berekend.


Direct zichtbaar

Ook houdt de app het aantal dieren in een groep bij. Worden er dieren bijgeplaatst of weggehaald, dan heeft dit ook effect op de hoeveelheid te voeren rantsoen. De voerlijsten zijn overal te bekijken, zoals op een telefoon. Mocht het rantsoen worden aangepast, dan is het ook hier direct zichtbaar.

'Deze oplossing past perfect bij de huidige tijd: transparantie in het ontwerp en de controle van het rantsoen. De app is snel en eenvoudig achteraf te monteren op weegapparatuur van bijna alle merken. Alle benodigde onderdelen zijn binnen een paar dagen beschikbaar en kunnen meestal eenvoudig door de boer worden geïnstalleerd', zegt Bert Coppelmans, sales manager Precision Feeding Technology bij Topcon.

Eurotier wordt van 15 tot en met 18 november gehouden in Hannover.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer