Trioliet brengt vier noviteiten op Eurotier

Machinefabrikant Trioliet pakt op de Eurotier in Hannover flink uit met vier beursintroducties. Het gaat om een nieuwe compacte Triotrac-zelfrijdende voermengwagen, een kleinere voerbunker voor automatisch voeren, een automatische reductiekast voor kleine voermengwagens en een voermanagementsysteem via de cloud. De Duitse beurs vindt plaats van 15 tot en met 18 november.

Trioliet+brengt+vier+noviteiten+op+Eurotier
© Trioliet

De Triotrac M is een zelfrijdende voermengwagen met één verticale vijzel. Het voer wordt met een snijd- laadsysteem in de invoerrotor geladen en vervolgens gelijktijdig in de mengkuip getransporteerd. De compacte zelfrijder is dank zij de vierwielbesturing extreem wendbaar en daardoor ook geschikt voor lage stallen met krappe erfomstandigheden.

Het snijd- en laadsysteem kan los voer eenvoudig en vlot opscheppen. Het snijdsysteem, dat tot 4,5 meter hoog kan uitkuilen, laat een glad snijvlak aan een kuil achter. Ook ronde of vierkante balen, losgestorte bijproducten, mineraalvoer of zelfs voederbieten en aardappelen worden moeiteloos door de Triotrac M verwerkt. De cabine is in hoogte verstelbaar, zodat het zicht altijd optimaal is.

De Triotrac is beschikbaar met een inhoud van 14 en 17 kuub. De uitvoeringen kosten respectievelijk 178.000 en 183.000 euro.


Kleinere voerbunker

Een andere noviteit is de Triomatic T30-voerbunker met een inhoud van 10 kuub. In deze serie was er al een van 18 kuub. De debutant is geschikt voor kleinere melkveebedrijven met kleinere lagere hoeveelheden mais of gras. Volgens de producent is dit systeem ook geschikt voor schapen- en geitenhouders. Ook bedrijven met een grotere omvang, die een bepaald product beperkt willen voeren, kunnen voor deze bunker kiezen.

Met de Shifttronic 2-speed Compact komt Trioliet met een automatische reductiekast voor een kleine voermengwagen met een inhoud tussen de 8 en 24 kuub. Doel van dit systeem is om tot 30 procent brandstofbesparing te komen.

De reductiekast schakelt, onder last, automatisch op of af op basis van het gewicht in de voermengwagen. Dat betekent dat de Shifttronic tijdens het laden automatisch terugschakelt als het gewicht is bereikt of als het mengen te zwaar wordt. Omdat automatisch op het juiste moment wordt geschakeld, wordt de aandrijflijn van zowel de trekker als de mengwagen ontzien en wordt brandstof bespaard. Hierdoor kan ook een relatief lichte trekker het mengwerk aan.


Voerkosten beheersen

De laatste noviteit is het TFM-voermanagementsysteem. Dit systeem helpt de voerkosten te beheersen en de voerefficiëntie en melkproductie te verbeteren. Het pakket loopt via een cloud, waardoor de gegevens toegankelijk zijn op alle plekken waar een internetverbinding aanwezig is, zoals op de telefoon.

TFM is een voermanagementsysteem waarmee de ondernemer precies bijhoudt wat hij wil voeren, hoeveel is geladen en wat daadwerkelijk is gevoerd. Zo zijn voercomponenten en rantsoenen voor verschillende koegroepen te programmeren. Op basis hiervan is te zien hoeveel voer gemiddeld per koe per dag is gegeven. Ook kan het restvoer, dat naar het jongvee gaat, worden ingewogen zodat dit van het totaal gegeven rantsoen wordt afgetrokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 17°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer