NVWA: 'Nepcontrole' met melk- en mestmonsters was wel degelijk echt

Een medewerker van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft onlangs een melkveebedrijf bezocht en er melk- en mestmonsters genomen. Op sociale media gaan berichten rond dat het om dierenactivisten zou gaan. Volgens een NVWA-woordvoerder is hier geen sprake van.

NVWA%3A+%27Nepcontrole%27+met+melk%2D+en+mestmonsters+was+wel+degelijk+echt
© Dirk Hol

'Gisterochtend zijn op ons melkveebedrijf 'vermomde' NVWA'ers geweest en ze hebben melkmonsters en mestmonsters genomen. Mijn mederwerker heeft niet naar legitimatie gevraagd. Heb NVWA erover gecontact en we stonden op geen enkele lijst', staat in het bericht dat rondgaat op onder meer Twitter.

'Ze gaven zelf aan dat dit hoogstwaarschijnlijk dierenactivisten zijn die in deze monsters met supergevoelige apparatuur residuen van pesticiden en antibiotica laten detecteren.' Vervolgens zouden ze dan naar buiten kunnen komen met het bericht: 'Grootscheeps onderzoek onder tweehonderd melkveebedrijven toont aan dat de nederlandse bevolking vergiftigd wordt door zuivelproducten geproduceerd op Nederlandse melkveebedrijven', zo wordt geredeneerd in het Twitterbericht.


Kenteken van NVWA-medewerker

Daarbij worden ook een automerk en een kenteken genoemd. Reden voor de NVWA om dit zelf uit te zoeken. 'De auto met dit kenteken is van een medewerker van de NVWA. We gaan er dan ook niet van uit dat er vermomde activisten actief zijn', stelt woordvoerder Lex Benden.

Volgens Benden zijn NVWA-medewerkers herkenbaar aan hun bedrijfskleding: 'En wanneer je het niet vertrouwt, kun je altijd om een legitimatiebewijs vragen.'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer