NVWA vindt illegale middelen bij hennepkweker

In een woonhuis in Rotterdam heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) samen met de politie illegale gewasbeschermingsmiddelen en een illegale hennepkwekerij aangetroffen.

NVWA+vindt+illegale+middelen+bij+hennepkweker
© NVWA

Dat gebeurde bij een bezoek aan de woning eerder deze week. De NVWA heeft de gewasbeschermingsmiddelen in beslag genomen en inmiddels laten vernietigen. De politie heeft de hennepkwekerij ontmanteld en proces-verbaal opgemaakt tegen de bewoner.

Inspecteurs van de NVWA kwamen op het spoor van de verdachte omdat hij via Marktplaats adverteerde met middelen die in Nederland niet zijn toegestaan. Onder leiding van het Functioneel Parket is een strafrechtelijk onderzoek gestart waarbij de NVWA de identiteit van de verdachte achterhaalde.


36 verpakkingen met verboden middelen

In zijn woning troffen de inspecteurs en rechercheurs van de NVWA 36 verpakkingen met verboden middelen tegen onder meer schimmels, spint en insecten aan. Omdat bekend is dat deze middelen vooral in de hennepteelt worden gebruikt, nam ook de politie deel aan de actie. In de woonkamer van de betreffende woning stuitten de politiemensen op een kwekerij met zo’n 100 planten.

Tijdens het onderzoek kwamen ook twee afnemers van de verdachte in beeld. Bij één van hen trof de NVWA ook illegale middelen aan die voor een deel gekocht waren bij weer een andere verkoper. Bij een bezoek aan deze verkoper zijn nog eens twintig verpakkingen met diverse verboden middelen in beslag genomen en vernietigd. Ook tegen de afnemers en de tweede verkoper is proces-verbaal opgemaakt.


Verdiende geld terughalen

De NVWA onderzoekt tot slot hoe lang de hoofdverdachte al handelde in illegale middelen en hoeveel hij daarmee heeft verdiend. Na een veroordeling door de rechtbank kan het geld dat is verdiend met de illegale praktijken op de inwoner van Rotterdam worden verhaald.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer