NVWA gaat meer inspecteren op tabakswittevlieg

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat de inspectie op tabakswittevlieg op Solanum pseudocapsicum (oranjeboompje) en Euphorbia pulcherrima (kerstster) intensiveren.

NVWA+gaat+meer+inspecteren+op+tabakswittevlieg
© Koppert

Aanleiding voor dit besluit zijn de signalen vanuit het Verenigd Koninkrijk dat het aantal onderscheppingen van tabakswittevlieg (Bemisia tabaci) bij de importcontrole op genoemde planten veel te hoog is. De intensivering van de inspectie gaat deze week in.

In het Verenigd Koninkrijk is tabakswittevlieg een quarantaineorganisme, waarvoor een nultolerantie geldt. De Britse autoriteiten beraden zich volgens de NVWA op maatregelen als verwachte verbeteringen uitblijven. Dat zou uiteindelijk kunnen uitmonden in een importverbod voor bepaalde gevoelige waardplanten van tabakswittevlieg.

In de berichtgeving over aanscherping van de inspectie wijst NVWA erop dat het de verantwoordelijkheid is van de exporteur om ervoor te zorgen dat planten en plantaardige producten voldoen aan de importeisen van het land van bestemming. Tabakswittevlieg heeft wereldwijd veel waardplanten. Het plaaginsect kan in kassen virussen bestrijden en is over het algemeen lastig te bestrijden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer