Nutsford en Ender jureren HHH-show Leeuwarden

Mark Nutsford uit het Verenigd Koninkrijk en Thomas Ender uit Zwitserland staan op 4 en 5 november als juryleden in de ring tijdens de HHH-show. Deze wordt dit jaar voor het eerst in WTC Expo Leeuwarden gehouden.

Nutsford+en+Ender+jureren+HHH%2Dshow+Leeuwarden
© Peter Smit

Beide juryleden zijn niet helemaal onbekend met deze show van de HollandHolsteinHerds (HHH). Dit voorjaar jureerde het duo de videokeuring van de Young Breeders Challenge, waarbij overigens ieder jurylid drie rubrieken voor zijn rekening nam.

Mark Nutsford komt uit Cheshire en is samen met zijn vrouw Susan eigenaar van Riverdane Holsteins, waar 230 koeien worden gemolken. Op veel keuringen in het Verenigd Koninkrijk showden ze hun koeien en daarbij wonnen ze veel titels. Dit jaar zal hij bij de Young Breeders show op vrijdag zowel clipping, showmanship als exterieur jureren. Hij zal op zaterdag de Holstein-koeien op volgorde zetten.


Hoofdinspecteur Ender

Thomas Ender is samen met zijn broer eigenaar van Hellender Holsteins in Zwitserland. Een groot deel van de 35 rood- en zwartbonte Hellender-koeien gaat geregeld mee naar shows. Naast het bedrijf thuis is Ender in deeltijd hoofdinspecteur bij het Zwitserse stamboek.

Hij jureerde in meerdere Europese landen en zal nu voor het eerst in Nederland in de ring actief zijn. Op zijn bedrijf streeft Ender naar uitgebalanceerde, typische en harmonische koeien met beste uiers. Dat zoekt hij ook in de roodbonte koeien die hij op de HHH-show zal beoordelen. Hij jureert op vrijdag jury roodbont bij de Young Breeders.

Toiletteren en voorbrengen

Albertine Racer Palthe neemt de jurering van het toiletteren en voorbrengen bij de juniorenklassen voor haar rekening. Ze runt samen met haar man Gert-Jan en hun twee kinderen melkveebedrijf 'Het Teussink' in het Overijsselse De Lutte.

Ze schoor dieren voor verscheidene Europese fokbedrijven en bracht ze voor op shows en veilingen. Verder stond ze aan de wieg bij de oprichting van de HHH-Young Breeders. Ze jureerde tevens een aantal regionale showmanship wedstrijden in Nederland, België, Duitsland en Slovenië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer