Koeien klaarmaken voor Holland Holstein sHow Leeuwarden

Melkveehouder Daan Aalberts in het Gelderse Zetten is in de weer om Lena 622 (V. Peak Hotline) te wassen. Ze gaat naar de Holland Holstein sHow (HHH) op 4 en 5 november in Leeuwarden. Ook Lena 677 (Woodcrest King Doc) reist af naar de Friese hoofdstad.

Dit is niet helemaal toevallig, beide dames gooiden in augustus van dit jaar hoge ogen tijdens de regionale Dairy Fair Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd. Zo werd Lena 622 reservekampioen in de middenklasse en won Lena 677 haar vaarzenrubriek.

Dat dit voor Aalberts ook in Leeuwarden gaat lukken, betwijfelt Aalberts. 'Dat is een landelijke keuring. Het niveau is daar gigantisch hoog. Hoe hoger we komen hoe leuker, natuurlijk. Maar ik ben al heel tevreden als ze in de bovenste helft van de rubriek meelopen. En als het niet zo is, is het ook prima. Het is al een eer dat we mee kunnen doen.'


Mooie koe

De melkveehouder roemt de ene koe om haar capaciteit en de andere om haar correcte bouw en perfecte uier. De dieren staan apart, ze worden om de dag gewassen en in de komende week worden ze geschoren. 'Een hobby mag tijd kosten. Ik zie graag een mooie koe in de stal', glimlacht hij.

Naast de twee koeien gaan ook vier pinken die op het bedrijf van Aalberts staan naar Leeuwarden. Zij doen vrijdag mee met de Young Breeders.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  4° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -2°
  10 %
Meer weer