Vaarzentitels HHH voor PM Elza 241 en Giessen Charity 253

Op de sfeervolle HHH-show zaterdag in Leeuwarden waren de vaarzentitels voor PM Elza 241 (v Plattery Evert) van maatschap Pinkert in het Overijsselse Markelo bij roodbont en Giessen Charity 253 (v Lindenright Moovin) van Theo van Vliet uit het Drentse Nieuwlande bij zwartbont.

Vaarzentitels+HHH+voor+PM+Elza+241+en+Giessen+Charity+253
© Pieter Stokkermans

Bij zwartbont was het reservekampioenschap voor Carmen 5 (v.Kings-Ransom G Dylan) van melkveebedrijf Van der Eijk uit het Noord-Hollandse Twisk, Herzogin (v. Val-Bisson Doorman) van familie Van der Haar uit het Overijsselse Den Velde kreeg een eervolle vermelding,

De van goede benen en veel balans voorziene Charity versloeg in haar rubriek de krachtige De Rith Nova Emblwm 30 (V. Croteau Lesperrom Unix van maatschap Van Beek-Peeters uit het Brabantse Breda. Hier was de 1C voor de jeugdige De Winkels Barbara 4 (v. Lindenright Moovin) van Henk-Jan van Driel uit het Gelderse Hedel.

De van een vast uier voorziene Carmen versloeg in haar rubriek de krachtige Herzogin. Derde op rij werd de van een droog voorziene Bertha 211 (v. Stantons Chief) van firma de Groot uit het Utrechtse Everdingen.

In de derde zwartbontvaarzenrubriek was de 1A voor Ar-Type Kobah (v. Croteau Lesperrom Unix) van Vof Schoonhoven uit het Gelderse Noordeinde. Dit is een grote, krachtige vaars, voorzien van veel lengte. De brede en sterke Giessen Cinderella 216 ( v Delaberge Pepper) van Theo van Vliet kreeg hier de 1B en de van een vast aangehecht topuier voorziene Lena 677 (V. Woodcrest King Doc) van maatschap Aalberts in het Gelderse Zetten kwam in deze rubriek op de 1C.


Roodbont

Bij de kampioenskeuring roodbont was de reservetitel voor Topcross Jaan 668 (v.Mr D Apple Diamondback) van maatschap Jacobi uit het Friese Garyp. De eervolle vermelding was hier voor Drouner Mientje 1766 (V. Kenmore Triple Crown-RED) van Maatschap Albring in het Drentse Drouwenermond.

De van veel balans, kracht en beste benen voorzien kampioen Elza won in haar rubriek vanwege de betere beenkwaliteit van Mientje. Deze krachtige koe met een open rib liet vanwege een betere speenplaatsing op haar beurt de van goede benen voorziene T T B Ophélle (v. Unstopabull) van Peter Honingh uit het Noord-Hollandse Zuiderwoude achter zich.

In de andere rubriek won Topcross Jaan 668 vanwege de kracht en het brede uier van de van een best uier en droog beenwerk voorziene Rubensposyred18, de Attico Red-dochter van maatschap Van Dijk-De Bruin uit het Zuid-Hollandse Giessenburg. De 1C was hier voor de krachtige Drouner Ria 1716 (V. Drouner K&L A 328) van maatschap Albring.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 8°
  0 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  0 %
 • Zondag
  21° / 9°
  0 %
Meer weer