ChristenUnie maakt maandag nieuwe landbouwminister bekend

De ChristenUnie heeft een nieuwe landbouwminister gevonden. Dat melden ingewijden in de Haagse politiek en de partij.

ChristenUnie+maakt+maandag+nieuwe+landbouwminister+bekend
© ANP Persbureau

De partij heeft binnen een maand een opvolger weten te vinden binnen de eigen gelederen. Dat blijkt uit navraag bij diverse bronnen in Den Haag. De ChristenUnie (CU) bevestigt dat er een opvolger is en dat hij of zij naar verwachting maandag 3 oktober wordt gepresenteerd.
De nieuwe bewindspersoon volgt Henk Staghouwer op. Hij trad 5 september af als minister van Landbouw.


Aanbevelingen Remkes

De bekendmaking is twee dagen voor dat Johan Remkes met zijn aanbevelingen komt om de vertrouwens- en stikstofcrisis te beslechten en de boeren weer toekomst te geven. Remkes presenteert woensdag 5 oktober zijn bevindingen als gesprekleider van de stikstofoverleggen tussen kabinet, boeren, natuurorganisaties en bedrijfsleven. Aanvankelijk werd aangenomen dat pas daarna een nieuwe landbouwminister gepresenteerd zou worden.

Naar verwachting maakt de partij nu dus maandag al bekend wie het departement van LNV zal gaan leiden. Staghouwer trad af omdat hij zoals hij het zelf toen in een korte verklaring zei 'niet de juiste man op de juiste plek was'. Voormalig CU-landbouwminister Carola Schouten nam daarop zijn taken waar. De nieuwe minister van Landbouw zal begin november komen met de perspectiefbrief over stikstof.

De partij bevestigt dat er een opvolger gevonden is


Landbouw op partijcongres

CU houdt vandaag 1 oktober een 'buitengewoon partijcongres' in Ede. Dit is op aanvraag van leden die bezorgd zijn over het asielbeleid. Daarnaast staat ook een ledensessie gepland over landbouw, natuur en stikstof, die de meeste belangstelling trekt van de deelnemers. Ook wordt gesproken met boeren uit onder meer de Gelderse Vallei.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -2°
  10 %
 • Zondag
  1° / -2°
  10 %
Meer weer