'Laat Carola haar werk afmaken'

Interim-minister Carola Schouten verdedigde deze week in de Tweede Kamer met verve het mestbeleid plus derogatie. Dit was nadat ze eerder die dag nog gefileerd werd in een Kamerdebat over armoedebestrijding.

%27Laat+Carola+haar+werk+afmaken%27
© Dirk Hol

Schouten heeft nu twee zware departementen onder haar hoede. Ze is de eerste minister voor Armoede in de Nederlandse geschiedenis. Belangrijk, nu steeds meer mensen door de inflatie financieel in de knel komen. LNV is ook bepaald geen eitje, met het oog op de stikstof- en klimaatcrisis, onrust onder de boeren en gebrek aan perspectief.

Nu kan Schouten wel wat hebben. Ze is gewend hard te werken en door te zetten. Eerder legde ze uit dat politiek vaak kiezen is tussen 'fout' en 'ook fout' en dat ze wakker kan liggen van besluiten waarbij ze zich afvraagt of ze iets had kunnen voorkomen.

Schouten maakte in 2011 haar entree in de landelijke politiek als Kamerlid voor de ChristenUnie. In 2017 werd ze de eerste landbouwminister in jaren. Ze heeft het departement opgezet en de transitie een duw gegeven. Vervolgens kreeg ze te maken met de stikstof- en coronacrisis.

Haar partij komt niet zomaar met een vervanger op de proppen

Esther de Snoo, hoofdredacteur Nieuwe Oogst

Ze wist veel geld voor de landbouw te krijgen in coalitieonderhandelingen. Volgens ingewijden is het ook aan haar te danken dat Rutte IV 24 miljard euro apart zette voor natuurherstel en de landbouwtransitie. Onder druk van haar familie, die gebukt ging onder intimidaties van boeren, besloot ze niet door te gaan op het landbouwdepartement.

Haar partij zal niet zomaar met een vervanger op de proppen komen. Na de afgang van Staghouwer wil de partij een tweede blamage coûte que coûte voorkomen. Het is niet alleen de vraag wie het kan, maar vooral wie het wil. Het zou goed zijn voor de landbouw als Schouten met al haar ervaring, kennis en boerenhart haar werk op het landbouwdepartement kan afmaken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer