Remkes komt 5 oktober met uitkomst stikstofgesprekken

Johan Remkes komt op woensdag 5 oktober met zijn bevindingen naar aanleiding van de stikstofgesprekken die hij heeft gevoerd om de stikstofimpasse te doorbreken.

Remkes+komt+5+oktober+met+uitkomst+stikstofgesprekken
© Dirk Hol

Hoe en in welke vorm Remkes zijn bevindingen presenteert is nog onbekend. Ze zijn van belang voor de vervolgstappen die het kabinet wil zetten in de stikstofaanpak.


De uitkomsten uit de diverse gesprekken die Remkes voerde zijn ook van belang voor de stabiliteit in het kabinet. CDA-leider en minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) noemde de deadline van 2030 voor de halvering van de stikstofuitstoot niet langer heilig. Coalitiegenoot D66 wil het CDA aan die afspraak in het regeerakkoord houden.

De lang verwachte perspectiefbrief werd uitgesteld in afwachting van Remkes bevindingen. In de tussentijd trad landbouwminister Henk Staghouwer af omdat hij zich niet ‘de juiste man op de juist plaats’ vond. Een opvolger is nog niet gevonden. Zolang neemt zijn voorganger Carola Schouten de portefeuille Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit waar.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 5°
  40 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer