Bodemprocedure Dier&Recht over zuivelposter

Dier&Recht verloor augustus vorig jaar een kortgeding en bezwaarprocedure over een poster met de tekst 'Zuivel veroorzaakt ernstig dierenleed'. Agractie had het kortgeding aangespannen. Nu start Dier&Recht een bodemprocedure.

Bodemprocedure+Dier%26amp%3BRecht+over+zuivelposter
© DierenRecht

Na het kortgeding en de bezwaarprocedure werden de posters van Dier&Recht verwijderd. De organisatie vindt dat dit een onterechte inperking is van haar vrijheid van meningsuiting. Daarom is Dier&Recht een bodemprocedure gestart om het verbod aan te vechten. Dier&Recht strijdt daarin naar eigen zeggen voor het recht om te mogen zeggen dat zuivel 'ernstig dierenleed' veroorzaakt.


Volgens directeur Frederieke Schouten is de realiteit dat 'pasgeboren kalveren bij de moeder worden weggehaald en wekenlang alleen in een box staan'. Dat veroorzaakt volgens haar tal van problemen. De advocaten van Dier&Recht gaan ervan uit dat het verbod onacceptabel is en een dierenrechtenorganisatie kritiek mag leveren op de omgang met dieren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer