Postercampagne tegen zuivel gaat door dankzij crowdfunding

Actiegroep Dier&Recht verlengt haar campagne 'Stoppen met zuivel'. De posters met forse kritiek op de zuivelsector zijn langer zichtbaar in vijf grote steden dankzij een crowdfundingsactie.

Postercampagne+tegen+zuivel+gaat+door+dankzij+crowdfunding
© Dierenrecht

Vorige week oordeelde de rechter in een kort geding dat Dier&Recht een van de posters uit haar antizuivelcampagne moest verwijderen. Volgens de rechter is er geen sprake van 'ernstig dierenleed', waarvan de dierenwelzijnsorganisatie de zuivelsector beticht. Twee andere posters, de website en de animatiefilm bleven zichtbaar.

Om de actie voort te zetten, startte Dier&Recht een crowdfundingsactie. Binnen enkele dagen is de benodigde 25.000 euro opgehaald om de campagne te verlengen in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Almere en Den Haag. Vanaf 1 september zijn de twee posters weer te zien in bushokjes en andere publieke plaatsen.


Ondertussen gaat Dier&Recht ook in hoger beroep tegen het vonnis in kort geding. De dierenwelzijnsorganisatie vindt dat haar deelname aan het publieke debat over de zuivelproductie door de uitspraak onterecht wordt beperkt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer