ZuivelNL dient klacht in tegen campagne Dier&Recht

ZuivelNL dient een klacht in bij de Reclame Code Commissie tegen een campagne van stichting Dier&Recht. De stichting misleidt de consument door te suggereren dat zuivelproducten zeer ongezond zijn. Ook wekt de stichting ten onrechte de indruk dat melkveehouders hun dieren mishandelen, vindt de ketenorganisatie van de Nederlandse zuivelsector.

ZuivelNL+dient+klacht+in+tegen+campagne+Dier%26amp%3BRecht
© Twan Wiermans

'Dier&Recht stelt melkveehouders en zuivelondernemingen in een kwaad daglicht. Dat kunnen wij niet over onze kant laten gaan', zegt ZuivelNL-directeur Hubert Andela.

De klacht bij de Reclame Code Commissie over de campagne van Dier&Recht volgt op een succesvol kort geding van afgelopen maandag die door Agractie Nederland was aangespannen. De rechter verbood in die zaak een van de reclameposters.


'Hele campagne bestrijden'

De klacht van ZuivelNL richt zich tegen alle gebruikte campagnemateriaal, geeft Andela aan. 'We zijn er als sector erg blij mee dat het kort geding door Agractie Nederland is gewonnen. Het is goed voor het gevoel van rechtvaardigheid van melkveehouders en zuivelfabrikanten dat actiegroepen toch niet zomaar van alles mogen beweren. Wij willen met onze klacht de hele campagne bestrijden.'


'Melkveehouders en zuivelbedrijven zijn transparant over de manier waarop koeien en kalveren worden gehouden en zuivelproducten worden gemaakt. Ze weten dat ze onderdeel uitmaken van de maatschappij', vervolgt de directeur van ZuivelNL. 'Met open dagen, voorlichtingsmateriaal en informatie op websites en sociale media worden zoveel mogelijk consumenten bereikt. Het is dan frustrerend dat een actiegroep met valse argumenten en verwrongen beelden onze sector zwart probeert te maken.'

ZuivelNL vraagt de Reclame Code Commissie om de klacht in een spoedprocedure te behandelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer