Zuivelcampagne Dier&Recht 'misleidend en oneerlijk'

De Reclame Code Commissie oordeelt dat verschillende onderdelen van de campagne van Dier&Recht tegen zuivel misleidend en oneerlijk zijn. Consumenten worden daardoor op het verkeerde been gezet.

Zuivelcampagne+Dier%26amp%3BRecht+%27misleidend+en+oneerlijk%27
© Twan Wiermans

In de campagne doet Dier&Recht onjuiste suggesties over de gezondheid van zuivel en de leefomstandigheden van kalveren. In haar oordeel stelt de Reclame Code Commissie dat de betreffende uitingen onduidelijke en verwarrende informatie bevatten. Dier&Recht krijgt het advies om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken.


'Wij zijn blij met deze uitspraak van de Reclame Code Commissie. Het kan niet zo zijn dat actiegroepen onjuiste, misleidende beweringen zouden mogen doen en daarmee zuivel, melkveehouders en zuivelondernemingen ten onrechte in een kwaad daglicht te zetten. Het is goed dat daar nu een halt aan wordt toegeroepen', reageert ZuivelNL-directeur Hubert Andela.


Hatelijke campagnes

Ook voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO Melkveehouderij is blij met het oordeel van de Reclame Code Commissie. 'Hatelijke campagnes raken onze ondernemers in het hart. Goede zorg voor dieren en een heerlijk en gezond product staat voor onze boeren voorop.'

Dat de Dier&Recht-campagne ook volgens de Reclame Code Commissie oneerlijk en misleidend is, betekent volgens hem dat de posters de prullenbak in kunnen. 'Wij als melkveehouders kunnen onze energie weer richten op fantastische zuivel voor de consument en behoud van het prachtige Nederlandse landschap.'

De uitspraak van de Reclame Code Commissie volgt op een klacht die werd ingediend door ZuivelNL, de ketenorganisatie van de Nederlandse zuivelsector.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer