Van der Wal stelt Ecologische Autoriteit in

Adviesorgaan de Ecologische Autoriteit is op 9 september ingesteld door minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof. De Ecologische Autoriteit moet de plannen die de provincies indienen om de natuurgebieden beoordelen voldoende zijn.

Van+der+Wal+stelt+Ecologische+Autoriteit+in
© Twan Wiermans

De Ecologische Autoriteit is onafhankelijk en verantwoordelijk voor het toetsen van de natuurdoelanalyses en gebiedsprogramma's van de provincie. De Ecologische Autoriteit moet beoordelen of die plannen voldoende wetenschappelijk zijn onderbouwd.

De Ecologische Autoriteit zal daarbij dan naar alle factoren kijken die invloed hebben op de natuurgebieden en dus niet alleen naar stikstof kijken, maar ook bijvoorbeeld naar droogte.


Stikstof belangrijk onderdeel

De NOS heeft de nieuwe tijdelijke voorzitter oud-CDA-politicus Marja van der Tas al gesproken. Ze stelt dat het niet alleen over stikstof zal gaan, maar stikstof wel een belangrijk onderdeel zal zijn bij de beoordeling van de plannen.

De Ecologische Autoriteit bestaat uit een voorzitter en hooguit veertien plaatsvervangende voorzitters. Er zijn er in totaal naast Van der Tas zes benoemd. Voorzitter van de Ecologische Autoriteit is vanaf 1 november Hans Mommaas. Tot die tijd is hij nog directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het PBL heeft eind 2019 geadviseerd tot het instellen van de Ecologische Autoriteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer