Ministers willen robuustere vergunningverlening voor stalinnovaties

Waarnemend landbouwminister Carola Schouten (ChristenUnie) en stikstofminister Christianne van der Wal (VVD) komen met voorstellen om de vergunningverlening voor innovaties als emissiearme stallen robuuster te maken.

Ministers+willen+robuustere+vergunningverlening+voor+stalinnovaties
© Dirk Hol

Dat meldt het ministerie van LNV op Twitter na de uitspraak van de Raad van State over de juridische borging van emissiearme stallen.

Volgens de bewindslieden raakt de uitspraak van de Raad van State boeren die met stalinnovaties aan de slag willen in het landelijk gebied. 'Wij willen dat boeren met zekerheid investeringen in innovaties kunnen blijven inzetten als een van de opties om stikstof te reduceren. Voor boeren en natuur is het belangrijk dat innovaties wel daadwerkelijk het juiste resultaat opleveren. Daarmee moeten we voortvarend aan de slag.'

De ministers gaan de gevolgen van de uitspraak van de hoogste bestuursrechter onderzoeken, laten zij via sociale media weten.LTO Nederland gaf eerder in een reactie aan dat de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Infrastructuur en Waterstaat aan de slag moeten om te voorkomen 'dat het fundament van de Regeling ammoniak en veehouderij (RAV)-systematiek helemaal onderuitgaat.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer