Albert Heijn zet nieuwe stap tegen voedselverspilling
Supermarktketen Albert Heijn introduceert een nieuw concept om voedselverspilling terug te dringen: AH Overblijvers. Het verkopen van producten die aan het einde van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan, moet uiteindelijk 4,5 miljoen kilo extra voedsel besparen.

Het nieuwe concept is een van de manieren waarop Albert Heijn 50 procent minder voedsel wil verspillen in 2030 ten opzichte van 2015. 'Elke kilo verspild voedsel is er één te veel. Dit is niet alleen zonde van het eten en de energie die erin is gestopt om het product te maken, het heeft ook een negatief effect op het klimaat', meldt Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing bij Albert Heijn.
Een van de AH Overblijvers-pakketten is het Groente- & Fruitzakje. Voor 1 euro kopen klanten een herbruikbaar verszakje gevuld met groente en fruit, zoals appels, mandarijnen of courgettes, dat iets rijper is of een plekje heeft. Op jaarbasis moet dit 3,5 miljoen kilo groente en fruit van verspilling redden.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners
Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Weidesleep 5 mtr.
Gebruikt, P.O.A.
-
Gandy P45 Forage Granulaatdoseerapparaat
2015, € 950
-
Lemken Juwel 8 4i ploeg (ZAN) #517314
Gebruikt, P.O.A.
-
JOHN DEERE X127 ZITMAAIER (ZUI) #692665
Gebruikt, € 3.950
Vacatures
Redacteur Business & Markten
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Docent Mobiele werktuigen (0,8 - 1,0 fte)
Firda - Heerenveen
Vertegenwoordiger M/V
KI Kampen - Dalfsen, Nederland
Administratief medewerker akker-, land- of tuinbouw
Wageningen University & Research - Wageningen
Weer
-
Donderdag19° / 13°60 %
-
Vrijdag18° / 12°90 %
-
Zaterdag17° / 11°70 %