Albert Heijn voert Nutri-Score in op huismerk

Supermarktketen Albert Heijn voert geleidelijk het onafhankelijke voedselkeuzelogo Nutri-Score in op zesduizend huismerkproducten. Dit logo moet consumenten helpen om een gezondere keuze te maken.

Albert+Heijn+voert+Nutri%2DScore+in+op+huismerk
© Albert Heijn

De Nutri-Score van deze zesduizend producten is nu al zichtbaar op de elektronische prijskaartjes in winkels en op de app en website van Albert Heijn. De supermarktketen wil de komende maanden gebruiken om klanten te informeren over het logo en wil van klanten weten hoe zij dit systeem ervaren.

Met Nutri-Score zien consumenten welke producten binnen een productgroep een gezondere samenstelling hebben of juist niet. Het voedselkeuzelogo vertaalt de voedingswaarde van producten in een letter- en kleurcode. A is donkergroen en staat op producten die binnen een productgroep de meest gezonde samenstelling hebben. Score E is rood en staat op producten uit dezelfde productgroep met de minst gezonde samenstelling.


Producten vergelijken

Elk product krijgt een score. Er zijn pluspunten voor eiwitten, vezels, fruit, groente, peulvruchten en noten. Energiegehalte (kcal), suikers, verzadigd vet en zout drukken de score juist omlaag. Het logo vergelijkt de producten in een bepaalde productgroep met elkaar, bijvoorbeeld yoghurt met andere soorten yoghurt en niet met bijvoorbeeld kaas.


Het voedselkeuzelogo Nutri-Score is ontwikkeld door Franse wetenschappers en ook ingevoerd in Duitsland, Spanje, Zwitserland, Luxemburg en België. Ook de Nederlandse overheid heeft in 2019 voor Nutri-Score gekozen.

De verwachting is dat het voedselkeuzelogo in de eerste helft van 2022, na definitieve goedkeuring van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, officieel landelijk wordt gebruikt. Uit Nederlands consumentenonderzoek bleek dat uit drie voedselkeuzelogo's de Nutri-Score het beste hielp om gezonde keuzes te maken. Invoering van een voedselkeuzelogo is een afspraak uit het Nationaal Preventieakkoord.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer