FloraHolland ziet omzet achteruitgaan

Veiling Royal FloraHolland heeft in juli een bloemenomzet behaald die 12,3 procent kleiner is dan in de gelijknamige maand van 2021. Ook de plantenomzet bleef achter bij vorig jaar.

FloraHolland+ziet+omzet+achteruitgaan
© FloraHolland

De kleinere bloemenomzet werd gerealiseerd in een markt waarin de aanvoer bijna 11 procent geringer was dan een jaar eerder. De middenprijs voor bloemen lag op 0,25 euro per steel, wat 1,7 procent lager is dan in juli 2021.De rozenomzet bij FloraHolland lag in de afgelopen maand 13,4 procent onder het niveau van vorig jaar juli. Ook hier was de aanvoer zo'n 11 procent kleiner. De middenprijs kwam uit op 0,21 euro per steel, ofwel 2,6 procent in de min ten opzichte van juli 2021. Volgens FloraHolland blijven trouwkleuren goed scoren.

Bij de bloemen vormen chrysanten een positieve uitzondering. De omzet van deze bloem steeg met 16,2 procent, de aanvoer was bijna 10 procent kleiner en de prijs lag 30 procent boven het niveau van een jaar geleden.


Kamerplantenomzet krijgt knauw

De omzet met kamerplanten kreeg ook een knauw. Die zakte met 20,7 procent, terwijl de aanvoer ruim 13 procent achterbleef. De gemiddelde prijs van kamerplanten bleef steken op een niveau dat 8,3 procent lager was dan in juli 2021. De omzetmin bij phalanopsis was 14,4 procent, die bij kalanchoë 4,4 procent.

De cijfers voor de tuinplanten waren als volgt: omzet -17,7 procent, aanvoer -21,7 procent, middenprijs 1,50 euro (5,1 procent hoger dan in 2021). Juli 2022 telde één veildag minder dan de 22 van juli 2021. In juni behaalde FloraHolland nog een kleine omzetplus. Sinds maart van dit jaar heeft de veiling te kampen met dalende omzetten door de oorlog in Oekraïne en de hoge energieprijzen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer