FloraHolland moet regie nemen in samenwerking met boomkwekers

Duurzaamheid, samenwerking, logistiek en de rol van de veiling binnen de keten. Dat waren de belangrijkste onderwerpen tijdens een nadere kennismaking tussen directeur Steven van Schilfgaarde van Royal FloraHolland en een tiental boomkwekers uit Boskoop.

FloraHolland+moet+regie+nemen+in+samenwerking+met+boomkwekers
© Han Reindsen

De boomkwekers gaven aan dat FloraHolland voor hen vooral meerwaarde heeft als facilitair bedrijf. Samenbrengen van partijen, digitale ontzorging en betalingszekerheid werden daarbij specifiek benoemd. De kwekers drongen aan op het nemen van de regierol in de uitdagingen die er voor de sector en kwekers zijn.

Die zijn er vooral op het gebied van duurzaamheid en hoe kwekers kunnen omgaan met de schaalvergroting van handelspartijen. Van Schilfgaarde gaf aan dat Royal FloraHolland hierover in gesprek is met diverse partijen. De vele uitdagingen werden door de directeur onderkend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  23° / 10°
  5 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  5 %
 • Donderdag
  26° / 15°
  55 %
Meer weer