Tuinbouwsector vraagt steun voor Floriade

Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis doen een oproep aan Nederlandse tuinders om mee te werken aan de #LoveFloriade-roadtour.

Tuinbouwsector+vraagt+steun+voor+Floriade
© Floriade

Doel van de parade is de Floriade als groot internationaal tuinbouwevenement een steuntje in de rug te geven. Zoals bekend vallen de bezoekersaantallen van de Floriade 2022 in Almere behoorlijk tegen. De organisatie Floriade Expo had in eerste instantie begroot op 2 miljoen bezoekers, maar dat is naar beneden bijgesteld tot 600.000 bezoekers. Een financiële strop dreigt voor de organisatie en met name ook voor gemeente Almere.


Voor de steun aan de Floriade vormen Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis een gelegenheidscoalitie. Zij wijzen op het belang van de Floriade voor de Nederlandse tuinbouwsector en vinden dat bezoekers juist nu naar Almere zouden moeten komen omdat het park in deze tijd op z'n mooist is.


Roadtour door Nederland

De #LoveFloriade is een ludieke roadtour die vanaf donderdag 11 augustus tot en met zondag 14 augustus door Nederland trekt. De drie tuinbouworganisaties vragen telers en kwekers van bloemen, planten, groenten, fruit en boomkwekerijproducten om aan te sluiten.

Tijdens de roadtour worden allerlei middelen ingezet om het grote publiek te interesseren. Iedereen in de tuinbouwbranche krijgt de kans om aan te haken bij dit initiatief.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer