FloraHolland helpt kleine kwekers aan milieucertificaat

Royal FloraHolland doet kleinschalige lid-kwekers een aanbod om ook te starten met digitale milieuregistratie en binnen een jaar een milieucertificaat te behalen.

FloraHolland+helpt+kleine+kwekers+aan+milieucertificaat
© LLTB

Het gaat volgens de afzetorganisatie om een eenmalig aanbod in de vorm van persoonlijke begeleiding door het hele proces van certificering. Met daar bovenop een financiële tegemoetkoming van 350 euro. FloraHolland zegt dit aanbod te doen, zodat ook kleinere kwekers kunnen inspelen op de toenemende vraag naar milieucertificaten en daarmee hun producten breed blijven aanbieden. Aanmelden voor certificering kan tot uiterlijk 30 september 2022.

Kwekers in Nederland en België kunnen gebruik maken van het aanbod als ze lid zijn van FloraHolland en een jaaromzet hebben bij de afzetorganisatie van minder dan 100.000 euro. Zodra kwekers een certificaat hebben behaald, wordt dat direct zichtbaar op de klok en op termijn ook in andere verkoopkanalen. Kopers vinden dan snel en efficiënt aanbod van kwekerijen met een milieucertificaat.


Verantwoord inkopen

FloraHolland stelt vast dat kopers steeds dwingender vragen naar milieucertificering om aan te tonen dat zij verantwoord inkopen. Veel kwekers voldoen al aan hoge duurzaamheidseisen en het aantal leden met een milieucertificaat groeit. Het percentage kleinschalige lid-kwekers met een milieucertificaat blijft nog achter.

Algemeen directeur Steven van Schilfgaarde vindt dat FloraHolland het met dit aanbod ook de kleinere kwekers makkelijk maakt om de stap naar certificering te zetten. 'We verwachten dat de wettelijke kaders rondom duurzaamheid alleen maar verder toenemen. Daarom kunnen we vanuit de sector beter zelf het heft in handen nemen. Met milieucertificaten zijn we transparant naar de markt over de productiewijze van onze bloemen en planten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer