FloraHolland stelt landelijk veilen uit

Royal FloraHolland stelt het landelijk veilen van planten uit. Personele problemen bij de bloemenveiling gooien roet in het eten.

FloraHolland+stelt+landelijk+veilen+uit
© Royal Flora Holland

FloraHolland zegt voorlopig niet genoeg personeel te hebben om de stap naar landelijk veilen te maken. 'Er is nog tijd nodig voordat de logistiek weer loopt zoals klanten van ons mogen verwachten', zegt een woordvoerder van de veiling. FloraHolland kampt door personeelsgebrek met ernstige logistieke problemen.

Ook wil FloraHolland eerst het orderpicken, dat gepaard gaat met landelijk veilen, goed in de vingers hebben. Van oudsher is het afleveren van bloemen en planten aan klanten gebaseerd op de veilvolgorde. Kopers hebben hun processen daarop afgestemd. 'We willen dat het orderpicksysteem daarop zo goed mogelijk aansluit', zegt een woordvoerder van de veiling.


Schouwen

Voor het schouwen heeft landelijk veilen eveneens gevolgen. Bij de traditionele verdeling staan de producten in de cellen opgesteld naar soort. Bloemen en planten staan bij orderpicken, met het oog op een zo efficiënt mogelijk proces, soms verdeeld over meerdere cellen. Hierdoor kunnen kopers niet meer de producten bekijken zoals ze gewend zijn.


Volgens planning zou FloraHolland dit najaar met landelijk veilen beginnen. Deze manier van veilen, waarbij alle aanbod voor één landelijke klok komt, is een speerpunt van het bedrijf. De filosofie is dat het tot optimale prijsvorming leidt. FloraHolland heeft eerder een proef gedaan met landelijk veilen. Dat gebeurde met snijanthurium.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer