Nieuw sectorplan over omgang met geitenbokjes

Een sectorplan over hoe om te gaan met geitenbokjes ligt klaar. Dit najaar worden geitenhouders tijdens regiobijeenkomsten daarover bijgepraat.

Nieuw+sectorplan+over+omgang+met+geitenbokjes
© Twan Wiermans

In mei boog een aantal geitenhouders, melkverwerkers en -inzamelaars zich over de vragen 'Welke doelen kan de sector zichzelf stellen om de zorg voor lammeren en specifiek bokjes te verbeteren?' en 'Wat hebben geitenhouders nodig om meer lammeren tot geschiktheid voor humane consumptie groot te kunnen brengen op het bedrijf?'. Daaruit rolde een plan van aanpak.

LTO-vakgroep Geitenhouderij en de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie (NGZO) vinden dat het nu tijd is om door te pakken. De sector stelt zichzelf als doel om in het jaar 2025 alle geitenbokjes groot te brengen tot minimale geschiktheid voor humane consumptie. Dit doel wordt als eis ondergebracht in ketenkwaliteitssysteem Kwaligeit. Zo wordt een extra stap gezet naar een gewaardeerde en toekomstbestendige geitenhouderij in Nederland. Daarnaast creëert dit een gelijk speelveld tussen boeren.


Geitenhouders worden over het plan van aanpak bijgepraat tijdens regiobijeenkomsten die worden gehouden op 30 augustus, 1 september en 6 september.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer