BoerenBok zet bokkenvlees op de kaart

Jantine van de Kraats uit het Gelderse Wekerom vermarkt sinds drie jaar vlees van geitenbokken onder de naam BoerenBok. Ze werkt samen met Geitenhouderij de Nieuwe Riet in het Utrechtse Leusden. Ook die zet het bokje op de kaart, want dat is volgens haar hard nodig.

De geitenhouder legt uit waarom dit moet. 'Mijn missie is dat we over tien jaar net zoveel geitenvlees eten als we geitenzuivel consumeren en dat het net zo gewoon is. We zijn steeds meer geitenzuivel gaan nuttigen, maar een bijkomend product zijn de bokjes. Ik vind het belangrijk dat die ook een waardige bestemming hebben.'

In Engeland en Frankrijk wordt een groot deel van het bokkenvlees in eigen land geconsumeerd. In Nederland moet dat nog bekender worden. 'Ik zet mijn website, sociale media en online bestellen in. Ik stond voor corona veel op evenementen om mensen kennis te laten met de bok. Bijvoorbeeld met de bokburger, een hamburger gemaakt van bokkenvlees.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer