Landbouwdivisie BASF ziet financiële cijfers stijgen

De landbouwdivisie van het Duitse BASF heeft in de eerste helft van dit jaar een omzet bereikt van 5,86 miljard euro. Dat is een stijging van 22 procent ten opzichte van de eerste zes maanden van 2021.

Landbouwdivisie+BASF+ziet+financi%C3%ABle+cijfers+stijgen
© Haijo Dodde

De stijging is te danken aan een betere verkoop en hogere prijzen, blijkt uit de halfjaarcijfers van het chemieconcern. Het verkochte volume steeg 7,9 procent, terwijl de prijzen gemiddeld met 8,6 procent omhoog gingen. De prijsstijgingen waren in het tweede kwartaal beduidend hoger dan in het eerste. Valutaschommelingen hadden eveneens invloed op omzet van de landbouwdivisie. Ze droegen voor bijna 6 procent bij aan de omzetgroei.De operationele inkomsten van de BASF-landbouwtak, voor aftrek van rente en belasting, kwamen uit op 1,09 miljard euro. In vergelijking met de eerste helft van 2021 is dat een stijging van 24 procent. Toen was de Ebit van het bedrijf 882 miljoen euro groot.


Optimisme over tweede helft

De directie van het concern is optimistisch gestemd over de tweede helft van dit jaar. In de halfjaarcijfers wordt gesteld dat de agrarische markten gezond zijn met relatief hoge prijzen voor gewassen. BASF verwacht de komende zes maanden goede zaken te doen in Zuid-Amerika. Wel maakt het concern zich zorgen over de inflatie en de wereldwijde logistieke problemen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  24° / 15°
  30 %
 • Zaterdag
  23° / 14°
  10 %
 • Zondag
  23° / 14°
  20 %
Meer weer