Sunions is eerste traanloze uienras

Veredelaars van BASF Vegetable Seeds in de Verenigde Staten zijn erin geslaagd om met Sunions het eerste uienras te ontwikkelen dat de ogen van de consument niet doet tranen.

Sunions+is+eerste+traanloze+uienras
© Dirk Hol

Na de lancering van Sunions in de Verenigde Staten is het uienras twee jaar geleden ook geïntroduceerd in Spanje. Volgens BASF is het ras het resultaat van meer dan dertig jaar veredelingswerk. In Spanje hebben al meerdere grote supermarktketen interesse getoond voor de traanloze ui. De Sunions-uien lagen vorige week ook voor het eerst in de Britse winkelschappen.

Sunions is een gele, langedag ui. De teelt in Spanje voor oogst vanaf eind juli tot september is goed mogelijk. De smaak van de uien is zoet, meldt BASF. De groenteveredelaars van het grote concern wijzen erop dat de uien in de bewaring juist zoeter worden. De eigenschap voor het niet tranen blijft daardoor juist voor langere tijd gegarandeerd.


Uitrollen over Europa

BASF ziet Sunions als nieuw product en concept voor de uienmarkt. Het is de bedoeling om het concept de komende jaren uit te rollen over Europa. Volgens de veredelaars van BASF is er al veel animo bij uientelers om dit nieuwe uienras op te nemen in hun teeltplan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer