BASF en NSIP gaan nauwer samenwerken in groenteveredeling

De groentezaaddivisie van BASF versnelt de ontwikkeling van rassen door samen te werken met biotechnologiebedrijf Nature Source Improved Plants (NSIP). De samenwerking richt zich op vier belangrijke segmenten binnen de veredelingsprogramma's voor komkommer, paprika en tomaat.

BASF+en+NSIP+gaan+nauwer+samenwerken+in+groenteveredeling
© BASF

BASF werkt al sinds 2008 samen met het Amerikaanse bedrijf NSIP als externe partner, maar sinds 1 juli zijn de bedrijven een intensiever partnerschap aangegaan. De ervaring van NSIP op het gebied van genomic selection voor diverse gewassen wordt gecombineerd met het germplasm (reeks genen die door reproductiecellen of gameten via reproductie worden overgedragen aan nakomelingen) en de veredelingsexpertise van BASF.

In het kader van de meerjarige overeenkomst zal NSIP nauw samenwerken met geselecteerde veredelingsteams, waarbij het bedrijf zijn uitgebreide algoritmenbestand zal toepassen om de datagestuurde besluitvorming tijdens het volledige veredelings- en selectieproces te verbeteren.

'Uiteraard werken we intern ook aan genomic selection, maar NSIP biedt belangrijke aanvullende expertise en een op operationeel onderzoek gebaseerde benadering van veredeling en statistische algoritmen', meldt Jan van den Berg van BASF.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  11° / 1°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zaterdag
  10° / 5°
  30 %
Meer weer